tiistai 15. tammikuuta 2019

Kuka vanhoja muistelee...

Ken vanhoja muistelee, sitä tikulla silmään... kuuluu vanha sanonta. Mistähän lie moinen alkunsa saanut? Minua nyt ei pidä tikulla silti tökkiä, kun tässä kuvallisesti ja vähän muutenkin vanhoja muistelen. Kun ne uudet kuvat on ns. kiven alla. Toisen blogini juttuun kuvaa etsiessäni osui silmäni samalla näihin kuviin.


On neidolla melkein pystytukka, ken seisomaan käy... 


Omin käsin leikattu tukka. Sitä omin käsin leikkuuta olen harrastanut nuoresta lähtien. Se sai tietenkin alkunsa kotona jo siitä, kun isä pyysi lyhentelemään tukkaansa. Ja muutoinkin meillä paljon itse hiuksia leikattiin. Isä yleensä leikkasi äidin tukan. Sitten joskus varovaisesti uskaltauduin omaankin tukkaani koskemaan.

Viimeksi taisin käydä oikein parturissa silloin, kun nuorin, tai toiseksi nuorin, oli jotain vuoden tai kaksi vuotta vanha. Tukkani oli siinä vaiheessa niin harventunut, että toivoin silloin kampaajalta jotain "käänteentekevää" leikkausta päänuppiini. Ja mitä sain? Olin pettynyt, kun mitään "uutta" en saanut, vaan samat "klimpsimiset" olisin voinut itsekin kotona tehdä.

No niistä ajoista on tukan kunto kohentunut, mutta jos milloin tukkaani haluan leikattavan, pyydän joko isäntää tekemään sen, jos on kyse vain latvoista, mutta jos muualta haluan lyhennystä, teen sen itse. Joskus onnistuu, joskus ei. Mutta eipä minun tarvitse ollakaan mitenkään edustuskelpoinen, joten ei se sitten niin vakavaa ole, jos vähän menee vikaan. Jälkikäteen voi korjailla.

---

Nyt minulla on  jälleen ollut ylläni se hame, joka on melkoisen samankaltainen tuon kuvissa olevan hameen kanssa. Nuo kuvathan ovat 90-luvun alusta. Kuvassa oleva asunto ei ollut minun. Se oli hänen, jota meillä nykyisin isännäksi kutsutaan:)

Ja mitä kuvan tavaroihin tulee, tuo karttapallo löytyy nytkin kaapin päältä. Kattolamppu on meillä vielä, vaikkakaan ei käytössä nyt. Taulu on olemassa. Samoin tuo pöytälevy... Pöytään laitettiin aikanaan toisenlaiset jalat, sellaiset metalliset, paikoilleen kierrettävät. Pöytälevyä on pienennettykin, sillä siitä värkättiin eräässä länsirannikolla asumassamme talossa  aikanaan puuhellan päälle taso, jossa sopi vauvaa hoidella. Täällä nykyisessäkin pöytälevy on  tehnyt samaa virkaa, ilman sitä puuhellaa tosin... Ja palapeliä on sen päällä joskus kokoiltu. Tuotu pöytä vartavasten sitä touhua varten keskelle lattiaa. Ja kun palapeli on koottu, on pöytäkin taas joutanut varastoon. Nytkin itseasiassa mieluusti kyllä kokoilisin jotain isoa palapeliä.

Mitä tänne muuta kuuluu?  Sellaista flunssaista on porukka osittain nyt. Paljon on viime aikoina katseltu Yle Areenasta Isä Matteota. Siinä on sitten erikoinen ohjelma. Siinä on "komediallisia aineksia" kuten jostakin luin. Siinä on romantiikkaa. Siinä ratkotaan rikoksia. Ja siinä rikollinenkin saa kuulla armollisia sanoja, joskus suorastaan ihan evankeliumia. Yhtenä päähenkilönä on näyttelijä, jonka nimi tuo varmaan monille enemmänkin mieleen länkkärit: Terence Hill.

Semmoiset sekalaiset sepustukset...



10 kommenttia:

  1. Vanhoja on kiva muistella aina välillä :)

    VastaaPoista
  2. Hei! Minulla on blogi jossa kirjoitan uskosta,Taivaallisen Isän huolenpdosta. Blogissani on muuta mukavaa. En löytänyt sähköpostiasi niin olisin laittanut sinulle meiliä.

    https://sunrise41.blogspot.com/



    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, täytyykin käydä tutustumassa blogiisi:)

      Poista
  3. Kiva kun laitat kuvia. Itse en osaa muuta kuin lukea ja katsella kuvia! Toivoisinpa ettei
    mitkään kuvat olisi kiven alla. Voikohan tällä foorumilla paljastaa, että minulla on sekin ongelma, etten pidä ainakaan omista vanhoista kuvista. Ne tuovat jotain ennestään pureskeltua mieleen, tai mitä se on.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos voisin kameraani käyttää, ottaisin varmaankin jonkin verran ulkona kuvia, kun kaunis päivä sattuisi olemaan. Ja ainahan sitä jotain pientä jutunjuurta voisi sisältäkin löytää. Mutta en voi nyt kameraani käyttää, kun siihen pitäisi uusi akku jossain vaiheessa hankkia. Nyt kaikki uudet kuvat on tytärten kännyköiden varassa. Ja niinpä sitten välillä tulee vanhasta juttua tehtyä.

      Poista
    2. Ihan kauniit kuvat täällä on! Mielenkiintoisia katsoa. Tarkoitin etten itseäni tykkää katsoa vanhoista valokuvista. Se on vähän omituista mielestäni. Mutta olkoon nyt näin.

      Poista
    3. Niin Kirsti, tiesin että puhuit siinä itsestäsi ja minäkin tuossa sitä kuva-asiaa osasin ajattella vain omalta kannaltani. Kumpikin ihan omia ajattelimme:)

      Poista
  4. Vanhat kuvat on kyllä hauskoja. Minäkin tein ennen palapelejä, mutta se harrastus on nyt jäänyt. Sain joululahjaksi palapelin, mutta en edes ole aukaissut sitä, kun en varmaan saa aikaiseksi tehdä sitä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä tässä olen tosiaan miettinyt, josko tuolta varastosta tosiaan haettaiiin se pöytä ja joku palapeli. Meillä on niitä palapelejä kertynyt monta, ei tarvi ostoksillekaan lähteä:) Suurin ongelma taitaa olla, saako niitä pöydän osia esiin tuolta täydestä varastosta näin talviaikaan...

      Poista