torstai 3. tammikuuta 2019

Mikäs lappu se siinä aamulla minua pöydällä odotti?

Aamupimeässä hiippailin keittiönpöydän ohi ja näin, että pöydällä odotti minua jokin lappu. Useimmiten ne ovat tiedotuksia siitä, milloin pitäisi herättää. Kun sitten päivävaatteisiin sonnustautuneena räppäisin valot keittiöön ja olin kahvin laittanut tulemaan, oli aika paneutua siihen pöydällä olevaan lappuunkin. Siinähän olikin enemmän tekstiä nyt. Se oli isännältä. Höh... tämähän on joku urheiluselostus... Mutta se osoittautui huomattavasti kiinnostavammaksi, kuin tällainen urheilun kaihtaja saattoi odottaa. Näin siinä lapussa oli:

"Suomen ja Kanadan välinen neljännesvälieräottelu pääsystä mitalipeleihin oli oikea jännitysnäytelmä! Kanada johti ottelua vielä 1 minuutti ennen loppua. Suomi pelasi ilman maalivahtia. 45 sekuntia ennen otteluajan umpeutumista kiekko pomppi miinuskulmasta (=maalin takaa!) Kanadan maaliin, ja varsinainen peliaika päättyi tasan 1-1. Jatkoajalla Kanada sai rangaistuslaukauksen, mutta Suomen maalivahti torjui sen. Jos ei olisi torjunut, olisi ottelu päättynyt Kanadan voittoon. Jatkoajan lopussa Kanadalla oli vaarallinen hyökkäys. Suomen maalivahti ja puolustuspelaaja olivat jo jäässä pitkällään, ja Suomen maali tyhjänä. Kun kanadalainen pelaaja laukaisi kiekkoa tyhjään maaliin, katkesi hänen mailansa, ja veto epäonnistui! Se olisi ollut varma maali, ellei maila olisi katkennut... Siitä Suomi lähti hyökkäykseen, ja Utunen (17v.), joka pelaa Tapparassa, mutta ei ole koko kautena tehnyt ainuttakaan maalia, iski kiekon maaliin. 17000 kanadalaista katsojaa oli hiljaa Vancouverin jäähallissa... Suomi oli voittanut maailmanmestarit 2-1.

Rangaistuslaukauksessaan epäonnistunut Kanadan itsevarma kapteeni esiintyi selostajan mukaan läpi otttelun "typerästi"; kovista leikkien ajeli päin suomalaisia vasta viime hetkellä väistäen. Kerran hän ajoi yhtä suomal. pelaajaa (Heinola) päin siten, että tämä loukkaantui ja hänet kannettiin ulos kentältä. Kanadalainen ei saanut sääntöjenvastaisesta teostaan edes jäähyä!

Eeli Tolvanen, yksi Suomen parhaita pelaajia, ei ole näissä kisoissa vielä onnistunut tekemään ainuttakaan maalia. Rukoilin, että juuri hän onnistuisi. Se pomppumaali 45 sekuntia ennen ottelun loppua oli juuri hänen sutaisunsa maalin takaa. Kiekko osui maalin edessä olleeseen toiseen suomalaispelaajaan, kimposi siitä ohi kanadalaispuolustajan ja maalivahdin ja livahti maaliin! Osumaa tutkittiin videolta ja todettiin maali sääntöjen mukaan tehdyksi.

Ei voisi enää olla jännittävämpi peli! 
- kirjoitettu klo 6.30      3/1.-19"


Oli kyllä minunkin mielestäni niin jännittävä selostus, että kysyin isännältä luvan, jotta saisin sen tännekin kirjoittaa:)



6 kommenttia:

  1. Olisi ollut kyllä itsekin kiva nähdä noin mielenkiintoinen peli! :) t: Villasukkavihulainen

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yle urheilussa siitä oli makupaloja tarjolla:) Minä tuumin, että jos peli olisi ollut päiväsaikaan, olisi varmaan ollut mielenkiintoita katsoa millaisia reaktioita täällä kotosalla olisi näkynyt...:)

      Poista
  2. Kiitos kun kirjoitit sen tänne!!! Esittelen tämän miehelleni, hän ei ole varmaan lukenut tätä. Noin sen ylpeyden käy. Itsekään en voi ylpeillä, vastaavaa olen saanut osakseni.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minusta tuo isännän selostus pelistä oli niin vaikuttava, että halusin sen tänne jakaa:)

      Poista
  3. Kiitos. Oli jännä ja hyvin selostettu, kiitos myös selostajalle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) En yleensä välitä lainkaan mistää urheilusta, mutta pakko oli tuota lukiessa huomata, että oli kyllä jännittävä!

      Poista