torstai 17. tammikuuta 2019

Vanhan kertausta: "Western-hame" -vuoden 1980 kaavalla

Itse kylläkin nimesin tämän hameen valmistuttuaan "Preeriahameeksi." Syystä siitä, että toi mieleeni "Pieni talo preerialla" -sarjan, koska hame on minulle niin pitkä, ihan nillkkoihin asti ulottuva. Malli on Suuri Käsityökerho -lehdestä 4/1980.

Helma on leveä! Vrt. maton leveyteen.

Suuri Käsityökerho 4/1980

Materiaalina käytin vanhoja pussilakanoita.

Jos oli kaava vanhan kertausta, oli sitä tämä juttukin. Vaateblogissani oli syksyllä juttu tästä ja samaisen jutun olin tännekin luonnoksiin tallentanut. Nyt lyhensin sepustuksen tähän mittaan. Jos kuka tahtoisi nähdä alkuperäisen sepustuksen, niin tästä löytyy.


6 kommenttia:

  1. Hieno hame:) T: Villasukkavihulainen

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) Saa nähdä mimmoinen on käytössä sitten. Ei tullut vielä käytettyä, se jäi kevääseen.

      Poista
  2. Tuo näyttää niin tutulta! Tein itselleni tuollaisen hameen yhdellä röyhelöllä joskus 80-luvun alussa. Vihreästä kukkakankaasta. Minneköhän sekin on hävinnyt? En muista pois heittäneeni 🤔 Kaksi muuta leveähelmaista kaupasta ostettua/äidiltä saatua on vielä jäljellä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämähän oli kiva tieto, että sinäkin olet tehnyt tuollaisen joskus! Ja että sulla on tallessa vielä muita vähän samankaltaisia, vaikka sitä omaatekemääsi ei enää tallella olekaan. Minä en saanut aikaiseksi tehdä tätä silloin aikanaan ja mitään niistä vaatteista joita nuorena kuitenkin jonkin verran tein, ei ole enää tallella. Se on jännä juttu itseasiassa, sillä sellainen säilyttelijä kun kuitenkin muuten olen. Mutta hukkuisi sitä ihan tavaraan, jos kaiken säilyttäisi:)

      Poista