sunnuntai 21. joulukuuta 2014

Kaipauksen aika

Jouluna kaikki kaipaavat. Jotain. Mitä se sitten kenelläkin on... Joku odottaa rauhallista hetkeä kaiken kiireen keskelle. Joku toinen taas toivoo, että olisi vähän vähemmän rauhaa, sillä hän haluaisi jonkun lähelleen - edes jouluna. Jonkun mielessä siintää se toiveitten täyttymys; se suuri lahja. Joku ei voi ajatellakaan joulua ilman tuttuja jouluherkkuja. Toisenlaisiakin toiveita on. Sellaisia joita ei joulutoiveiksi mielletä. Kivuissaan oleva toivoisi kipujensa edes hetkeksi hellittävän. Pienen lapsen vanhemmat saattavat toivoa, että saisivat nukkua edes yhden yön kunnolla. Jossakin perheessä toivotaan, että kukaan ei olisi juovuksissa ja pilaisi joulua siten. Töissä jouluna ahkeroiva toivoo kenties, ettei mitään kovin hankalaa tulisi eteen joulun pyhinä. Ja joku toivoo, ettei koko joulua edes olisi - saisi olla rauhassa siltä. Jokainen voisi keksiä oman suuren toiveensa. Kaikki toiveet taitavat lopulta olla aika samaa: rauhaa ja läsnäoloa.Miksi me niin kovin kaipaammekin sitä kaikkea? Miksi se kaikki kaipaus oikein kilpistyy  johonkin  erityiseen ajanjaksoon?  Ehkäpä juhliessamme tavoittelemme sitä suurinta... Jos joulunajasta jäisi pois kaikki se ulkonainen - jota sanomme kaipaavamme - uskon, että kaipaus silti jäisi. Voi olla ettei sitä osaisi nimetä, mutta se tuntuisi. Se on sitä samaa, jota voi tuntea muulloinkin kuin joulunaikaan: kaipaus johonkin parempaan ihmisellä on aina. Kaipaus taivaalliseen.

6 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Aamulla toisten vielä nukkuessa on aikaa miettiä monenmoista.

   Poista
 2. Hei, mukavia nämä sinun juttusi täällä, sain vasta tietää blogistasi. Fanitan! Lahja

  VastaaPoista
 3. Kiitos mietteistäsi! Joulu on tosiaan erikoista aikaa meille kaikille. Hyvä kun muistutit miten vaikeaa se voi olla monelle... olen ajatellut tämän joulun aikana varsinkin kaikkia lapsia jotka joutuvat viettämään joulunsa suojakodeissa...

  Mellä sataa tänään lunta! Ehkäpä sittenkin saamme valkoisen joulun... :)
  Ja tuo teidän ihana kuusi... Ostaisin joulukorttina! /Leena-serkku

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monenlaista tosiaan voi joulunakin olla... Ihanaa jos saatte valkoisen joulun. Kyllä se tuo mukavan tunnelman kuitenkin. Meillä on täällä ollut jo jonkin aikaa oikein joulumaisemat:)

   Poista