keskiviikko 10. joulukuuta 2014

Keeppi

Ostin joskus  Kontista tuollaisen Hm:n virkatun keepin. Se olikin sitten tyttären käytössä hartioiden lämmikkeenä hänen vanhojentanssipäivänään. Tästä vaalean roosan värisestä keepistä sain idean  omaan tekemääni keeppiin.


Tytär nimittäin antoi minulle joskus lahjaksi kerän  vihreää lankaa. Se oli hieman paksumpaa ja pehmeää. Ensin en meinannut keksiä, mitä tekisin siitä.  Sitten keksin sen  sopivan hyvin tuollaisen keepin virkkaamiseen. Ostin  itse yhden kerän lisää samaa lankaa, koska yksi kerä ei olisi työhön riittänyt. Monenlaisia lankavyötteitä löytyi laatikosta ja onneksi löytyi sekin jota etsin. Tämän keeppilangan vyöte on tuo päälimmäinen vauvalanka.


Olen tätä keeppiä käyttänyt kesällä hartioden lämmikkeenä naruolkaimisten mekkojen kanssa sekä muutenkin, jos haluaa vähän puetumman ilmeen. Jätin viemättä tämän varastoon muiden kesäisten vaatteiden kanssa, koska olin jo todennut, että se sopii silloin tällöin käytettäväksi myös talviseen aikaan.


Olen nyt miettinyt, että jospa ostaisin pari kerää jotain muuta väriä ja tekisin toisen samanlaisen. Tämä valmistuisi melko nopsaan kun lanka ja koukku eivät ole ihan ohuita. Tuossa sohvakuvassa minulla on näpeissä yksi tosi tylsä työ. Siinä on melko ohut lanka ja neulon vain 2o, 2n koko ajan. Joku huivi siitä kai tulee, mutta se edistyy todella hitaasti, koska jaksan yleensä tehdä vain muutaman kerroksen yhdellä kertaa.

4 kommenttia:

 1. Ihanaia sekä ostettu, että tehty. Kaunnin värinen ja tyylikkään hillitty tulee myös huivista. Näetkö kutoa ilman kakkuliota? Minä en nää, pitää aina olla tuplasilmät. Se ikänäkö ;)

  VastaaPoista
 2. Niin, tuo näkö... Jo useamman vuoden nää mun rillit on ollut monitehot, mutta yhtä hyvin ne vois olla ykstehot, sillä aina kun pitää lukea, kutoa, yms. niin heitän rillit päästä pois. Onhan niissä se tarkemman näkemisen alue kyllä, mutta pitäis nostaa nokka niin höhlään asentoon jos sitä aikois käyttää, että en käytä. Optikko anto mulle joskus vinkin, kun oli pelkät kaukolasit, että ne kun ottaa päästä niin näkee lähelle tarkemmin. Pärjään sillä systeemillä vielä...

  VastaaPoista
 3. Kiitos tästä ideasta! Olenkin miettinyt mitä alkaisin virkkaamaan... Paksu koukku löytyi mökiltä viime kesänä nyt vain pitäisi löytyä sopivaa lankaa...
  Viime blogisi valokuva kuusesta on todella hieno. Ihan sopisi joulukortiksi! :-) /Leena-serkku

  VastaaPoista
 4. Ai, kiva kun sait ideaa tästä:) On tosiaan mukavan helppo, kun voi aina välillä mallata päälle, että miltä vaikuttaa. Tuolta kauluksesta aloitin tämän. Isäntä laittoi siihen kuuseen sellaiset jääpuikkovalot. Ovat olleet meillä jo muutaman vuoden, mutta viime vuonna eivät tainneet olla missään. Tuntuu, että nyt ne vasta ovat oikean paikkansa löytäneet. Eivät juuri valaise, mutta hämärässä tunnelma on kiva tai vaikkapa ihan yöllä.

  VastaaPoista