perjantai 12. joulukuuta 2014

Vain muutama kortti

Jo vuosia sitten lopetimme isomman joulukorttimäärän lähettelyn. Nyt on minimimäärä näköjään: laitoin tänä aamuna punaiseen kuoreen yhden kortin (äidille) ja isäntä laittoi kolme. Joskus kauan sitten se touhu oli mielestäni kivaa. Niitä oli hauska tehdä ja kirjoitella - ja saada. Sitten huomasimme, että sillä touhulla oli joka vuosi taipumus kasvaa, kuin pullataikina.  Kaikenlainen muu posti, kuin mainokset ja laskut, on vähentynyt roimasti. Meillä on sellainen puukulho (joku salaattikippo), johon  aina olemme keränneet saapuneet kirjeet ja kortit. Joskus menneinä vuosina se oli vuoden lopussa ihan täynnä. Nyt siinä on vain muutama saapunut lähetys. Niinhän se on - niin metsä vastaa, kuin sinne huudetaan. Kun ei itse ole tullut postia läheteltyä, ei  sitä tännekäänpäinkään tule ja ylipäänsä nykyaika on sellaista, että yhteydenpito hoituu ihan toisin systeemein. Toisaalta sääli, että se on näin, vaikka kätevämmät tavat ovatkin nyt käytössä. Joskus vain vanhoja kirjeitä ja kortteja olisi kiva lueskella tältäkin ajalta kenties.

4 kommenttia:

 1. Sähköiset jouluterveiset on niin helppo lähettää varsinkin sellaiselle kuin minä, jolla aina ne korttien lähettelyt jää viimetippaan...! Meilläkin siis on korttien määrä vähentynyt. Niin ne ajat muuttuu...! /Leena-serkku

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja meillä jää tänä vuonna näköjään kaikki muukin viime tippaan... Vasta kaksi lahjaa olen ostanut ja isäntä yhden. Ruokia en ole juuri miettinyt. Katsotaan nyt miten tämä menee. Viime vuonnahan ruoat myös laahattiin linja-autolla, kun kelit oli niin liukkaat ettei omalla autolla voinut täältä lähteä kahteen viikkoon mihinkään.

   Poista
 2. Vähensin myös. Mä läletin 12 ja Olli 2. Tai minähän nekin raapustin. Pappan puolesta lähetin 4. Kaipaa kanssa vanhaa hyvää aikaa ja kirjettä. Niitä oli kiva saada, lähettää.

  VastaaPoista
 3. Totta. Ehkä jos saisi itse aikaiseksi enemmän kirjoitella, niin vois joku saada vastattuakin. En tiedä miten se niin nihkeältä tuntuukin.

  VastaaPoista