perjantai 5. joulukuuta 2014

Veljesten moottoripyöräreissun erikoinen päätös

Seuraava tapahtuma on tosielämästä sukuni keskuudesta. Kerran veljekset, olkoot nyt tässä vaikkapa Tane ja Erkki, olivat menossa jonnekin moottoripyörällä. Erkillä oli mukana viinaksia. Tanekin nautiskeli niitä, vaikka hän oli se, joka ajoi pyörää. Sitten kävikin niin, että veljekset saivat poliisit peräänsä. Koska Tanekin oli juomia nauttinut, vaikka oli ohjaksissa, niin hän päättikin yrittää ajaa poliisia karkuun. Lisää kaasua vaan... Poliisit saivat heidät kuitenkin kiinni ja kas kummaa, alkoivat väittää veljesten vaihtaneen paikkoja! Jostain syystä he uskoivat Erkin ajaneen pyörää, vaikka Tane sanoi sitä ajaneensa. Sitten Erkin päähän pälkähti mielestään oiva tuuma: hän sanoi veljelleen, että hän ottaakin syyn niskoilleen ja menee linnaan, koska Tanella oli pieni lapsikin.

Kuvan moottoripyörä ei  ole sama, mutta ehkä samankaltainen. Kuva on vuodelta 1969 ja se on otettu Lempäälässä. Vasemmanpuoleinen ajokki on minun. Se oli sininen, täyskumirenkaat, venäläisvalmisteinen. Takana satulassa roikkui pieni nahkainen laukku.

Aikanaan juttu meni käräjille. Erkkiä oli kuitenkin alkanut kaduttaa ajatus toisen puolesta kärsimisestä. Hän ei aikonut mennä linnaan syyttömänä. Niinpä hän sitten tuomion julistamisen jälkeen, joka oli kai 3 kk vankeutta, ilmoitti valittavansa. Eipä olisi kannattanut valittaa, sillä ylemmässä oikeusasteessa tuomio nousi! Siihen tuli lisää vielä 2 kk. Erkki oli kiukkuinen Tanelle asiasta. Tane vaan tuumasi, että mitä valitit, oma syysi. Erkki uhkasi kostaa Tanelle asian. Ei tainnut kai sitten uhkaustaan toteuttaa. Ainakin myöhempinä vuosina olivat sovussa keskenään ja vierailivat toistensa luona.

----

Väistämättä mulle tulee mieleen toisenlainen sijaiskärsijä. Ihan toisenlainen ja toisessa mittakaavassa. Tämä sijaiskärsijä ei muuttanut mieltään, vaan kärsi sen minkä piti. Meidän edestämme...
2 kommenttia:

  1. Muistan tarinan ja sinun pyörän myös. Huomautin pyöräsi väristä äidilleni, että sinulla on sininen pyörä vaikka olet tyttö. Meillä kun oli ikuinen väri kiista minä tykkäsin sinisestä ja äidin mielestä se oli poikien väri, tytöille punaista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Koulunaloitusvaiheessa kaikki olisi mulla pitänyt olla punaista. Muuta en olisi halunnut. Äiti taas oli lapsena saanut tarpeekseen sinisestä, joten ei nykyään kovin suosi sitä vaatteissaan. Tuon kolmipyörän raadon näin joskus, (-80/-90-lukua?), siinä Unionin vastapäisessä metikössä. Miten ja kenen toimesta liekin sinne joutunut.

      Poista