tiistai 28. huhtikuuta 2020

Kahteen kertaan aloitettu...

Meillä on kolmas palapeli meneillään. Mutta viimeisimmän kokoaminen on kestänyt kauan verrattuna edellisiin. Rupesin tätä viimeisintä innolla aluksi kokoamaan. Tämä oli helppo aloittaa isoimman rakennuksen katosta ja jatkaa sitten muuta tehden. Mutta  sitten tuli stoppi ja kyllästyminen. Kun pelissä oli jäljellä enää pelkkää vihreää, jotka alueet ovat pelistä ehkä jopa puolet, ei tämä huvittanut enää. Heivasin sen takaisin laatikkoonsa. Ajatus oli, että nyt saa riittää. Mutta sittten tytär kaupungista ilmoitti tulevansa. Tiesin hänenkin mielellään tällaista tekevän, joten otin pelin uudestaan laatikostaan pöydälle, jota ei vielä oltu ehditty viedä varastoon. Onneksi en ollut jokaista koottua kohtaa hajottanut, vaan siinä oli isohkojakin alueita kiinni toisissaan.



Mutta sitten. Taas oltiin muutaman päivän päästä samassa pattitilanteessa, vaikka tytärkin oli peliä koonnut. Aloin jälleen yhä useammin ajatella, että ihan älytöntä... Mutta en silti haluaisi jättää tätä enää keskenkään, vaan saada pelin kootuksi nyt. Sillä jos se nyt keskenjääneenä laatikkoon laitetaan, sitä tuskin enää koottavaksi otettaisiin liian vaikeana. Olin erästä vihreiden puunlatvojen aluetta yrittänyt jo pitkään saada edes vähän edistymään, mutta tuntui ettei mikään kokeilemani sovi mihinkään. Kun jälleen turhautuneena tätä ajattelin, niin siinä vähän niinkuin Jumalallekin niitä ajatuksiani mielessäni puhuin. Meni vähän aikaa, ja yllättäen löysin palan, joka sopi johonkin. Ja kohta jonkun lisää. Sitten saattoi jo yhden alueenkin yhdistää toiseen... Varmaan tämä on jonkun mielestä ihan hullua, mutta koin niin, että sain vastauksen siihen, mitä olin Jumalalle puhunut. Pelissä on vieläkin paljon ahkeroitavaa, mutta pääsin vähän eteenpäin kuitenkin.

Mitä rukous muuta on, kuin puhumista Jumalalle. Oli asia mikä tahansa. Hän sitten päättää, mitä millekin tehdään.


4 kommenttia:

  1. Ei ole yhtään hullua! Eikä älytöntä! Olen jo monesti ajatellut, että olisipa meilläkin nyt tuollainen.
    On ollut vuosia sitten. Pari muuttoa sen jälkeen, ei taida löytyä.
    Kerran joulun aikoihin katselin kaupoista kookkaita palapelejä. En löytänyt samaa luokkaa olevia kuin joskus oli jouluisin mummulassa. Joissakin taas ei ollut hyviä kuvia. Pitäisi olla mieleinen kuva ennenkuin ryhtyisi urakkaan.
    Uskon täysin, että Jumala on vastannut sinun pohdintoihisi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kirsti, niin minäkin sen koin, että vastaus se pelin edistyminen oli! Meillä on ostettu palapelejä paljon kirppiksiltä. Mutta nythän nekin lähes kaikki ovat varmasti kiinni. Jokunen kaupasta ostettukin meillä on, yksi 3000 palan pelikin, mutta sitä ei ole vielä koottu, koska se ei mahdu tuolle pöydälle. Ja niin on, kuten sanoit, että kuvan täytyy olla innostava:)

      Poista
  2. Minulle se on tuttua koskaan tykkään pelata pallopelejä tabletilla
    ja joskus olen pyytänyt Jumalalta että anna minulle viisautta kun en pääse läpi
    ja jonkun ajan päästä pääsen tason läpi.
    Kiitos kun kerroit siitä,se rohkaisi ja kannusti minua,me saadaan lapsen lailla
    puhua Jumalalle.
    Olen samaa mieltä siitäettä palapelissä pitää olla mielenkiintoinen kuva,jota innostuu kokoamaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos sinulle kun kerroit tuon oman kokemuksesi, sillä se puolestaan oli minulle rohkaiseva ja kannustava luettava! Mun ei ole tullut tiesikalla tms. pelattua mitään, vaikka tytötkin välillä on ehdottaneet, että kokeilisin. Heiltä se sujuvasti käykin. Katsotaaan, jos minäkin jossain kohtaa innostuisin kokeilemaankin:)

      Poista