keskiviikko 1. huhtikuuta 2020

Eilisillan omituista tunnelmaa - ja tämänpäivän puuhasteluja.

Eilenillalla käväisimme Lieksassa. Oli hiljalleen alkanut tulla lunta jo lähtiessämme, ja se matkan aikana vain kiihtyi. Menomatkalla kuitenkin avoimemmat paikat ison tien varrella näyttivät jo lähes lumettomilta. Mutta Lieksassa ollessa tuuli oli jo kova, ja lunta tuli lisää.



 Paluumatkalla näytti tällaiselta, ei kovin  keväiseltä.





Ja kun tänä aamuna katsoi ikkunasta ulos, oli taas aivan talvista. Mutta tänäänkin oli Liekasaan mentävä. Mietimme, että emme taida päästä takaisin tullessa enää autolla ylös kotipihaan. Meillä oli kauppaostokset mukana lähes viikoksi. Päätimme yrittää kuitenkin mäkeä ylös, koska sen lastin kuskaaminen pulkalla ja kantaen ei oikein innostanut. Mutta auto jäi juuri isoimman mäen harjalle, ja oli hilkulla, ettei luistanut ojaan. Ei sitten auttanut muu, kuin ottaa auton perästä ne kaksi pulkkaa ja latoa ostoskassit niihin ja lähteä vetämään. Joku pussi oli vielä kädessäkin kannettava. Ja perunasäkki jätettiin siinä vaiheessa auton perään odottamaan. Kun olimme saaneet ostokset pihaan, ne luovutettiin kotikoululaisille sillä ohjeistuksella, että laittavat ne asiaankuuluviin paikkoihin, eli jääkaappiin, ja pakastimeen nyt varsinkin. Me palasimme isännän kanssa auton kimppuun, mutta nyt kahden hiekalla täytetyn pulkan kanssa. Toinen pulkallinen kun oli auton pyörien eteen ja taakse hiekkaa ladottu, lähti auto sinne, mihin kuuluikin - eli kotipihaan. Perunasäkkikin pääsi kotiin ilman kantamista:)





7 kommenttia:

  1. Keväistä sielläkin alkaa olla.
    Kiva kun sain katsella pari kuvaa tuttua maisemaa, tunnistin tuon cm pihan ja takana kärjen leipomon, miten siellä onko laittaneet pikku kauppoja kiinni, ynm. kauppoja, ja tuleeko esim.puustelli olemaan kiinni lauantaista lähtien ? se on paras ruokapaikka koko kylällä, liekkö kirppikset myös suljettu ? Toivottavasti kesällä päästään niihin maisemiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvin tunnistit tuon pihan ja paikan:) Itseasiassa en yhtään tiedä, kuinka on muut liikkeet auki, kuin ruokakaupat. Tai maanantaina isäntä kyllä soitti kirppikselle, ja perui aiotun myyntiajan, joten ehkä se oli auki sitten. Hammaslääkärissä kun kävi, niin sanoivat, että ajavat nyt alas sitä kiireetöntä hammashoitoa. Toivottavasti tosiaan kesällä olisi jo mahdollista matkustaa.

      Poista
    2. Laitoin sun blogiin yhden kommentin, Lieksaan liittyvän.

      Poista
  2. Kiitos, en tiennyt, ehkä joku olis ilmoittanut, mutta kiitos kun ilmoitit, kuolin ilmoitus lehdessä on mielestäni väärä, mutta sillä ei ole väliä enää, täytyy kysyä siskoltaan tietääkö tuon jutun.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, olipa hyvä sitten, että tulin laittaneeksi sen vinkin. Mullakin menee välillä päiviä etten uutisia katso, varsinkaan nyt tänä aikana, kun niistä mieli vaan masentuu.

      Poista
  3. Hyvä että pääsitte lopulta ylös! :) T: Villasukkavihulainen

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä:) Olisi ollut aika huono juttu, jos auto olisi jouduttu jättämään sinne tien tukkeeksi.

      Poista