tiistai 21. huhtikuuta 2020

Lähdin vain muurahaispesää katsomaan

Isäntä tuli sisälle ja kertoi yhdesta muurahaispesästä, jossa oli vilske. Siinä oli joku käynyt hommissa ja muurahaiset nyt touhusivat niissä koloissa. Ryntäsin sitten uteliaana sitä katsomaan, vaikka just vähän ennen olin torpannut ehdotuksen lähteä toisen tyttären kanssa ulos... kun oli mielenkiitoinen kirjontahommakin meneillään, eikä innostanut mihinkään ulkovarustuksiinkaan ruveta sonnustautumaan. No, nytpä en varsinaisesti sonnustautunut. Laitoin vain pitkän talvitakin päälle, pipon päähän ja kumisaappaat jalkaan. Ja pitelin sitten takin ja pitkän hameeni helmoista kiinni, pidellen samalla myös kännykkää näpeissä metsään mennessäni. Kallioille päästyäni rupesin etsimään sitä kyseistä pesää. Näin kyllä kaksi muuta pesää, mutta en sitä, mitä olisi pitänyt. Palailin jo takaisinpäin, kun näin jonkun elukan jätöksiä maassa, mutta en niitä sentään ruvennut kuvailemaan. Heti niiden jälkeen näin jotain kiinnostavaa, sillä joku lintu oli menettänyt kivelle kaikki sulkansa - ja varmaan samalla kaiken muunkin... Palailin sitten kotiin ja sanoin isännälle, etten löytänyt sitä etsimääni pesää. No, hänpä innostui vielä uudelleen lähtemään ulos. Menimme samaa reittiä, jota minäkin olin mennyt, ja siinähän se pesä oli aivan polun vieressä, mutta jotenkin siinä oli puita vissiin niin edessä, etten sitä ollut huomannut. Siinä pesässä kävi kuhina edelleen, kun korjasivat pesäänsä. Minä sitten  sen nähtyäni palailin taas sisälle ja isäntä jäi vielä metsään.



















2 kommenttia:

  1. Teillä näkyy olevan vielä lunta. Täällä on tänään ollut niin hieno sää, juotiin päiväkahvitkin ulkona ja sen jälkeen käytiin kävelylenkillä. Auringossa tosi lämmintä, missä ei tuule,täällä kyllä enimmäkseen tuulee..lenkillä sai vuorotellen ottaa takkia pois ja sitten taas laittaa päälle, kun tuli tuulinen kohta. Mulla kun oli sellainen "harva" neulepaita päällä ja sen päällä lenkkitakki.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tänään täälläkin ollut aika kiva sää:) Mutta tuota lunta tosiaan on vielä paikka paikoin, toisin paikoin on onneksi jo hyvästi sulanutkin. Täällä oli joku aika sitten päiviä, että tuntui jatkuvasti olevan kova tuuli. Yleensä täällä ei jatkuvasti ole tuulista.

      Poista