maanantai 20. huhtikuuta 2020

Päivämme "opeina" - Ja innostus tarttuu!

Nyt kun koululaiset kotoa käsin koulutehtäviään tekevät, lankeaa joskus vanhemmille hieman open hommia muistuttavaakin. Jos on matikan tehtävistä kysyttävää, niiden kanssa kannattaa mennä isännän pakeille. Sama koskee maantietoon liittyviä kysymyksiä, kuten myös vieraiden kielten asioita. Aika hyvin tytöt ilman meitä pärjäävät, mutta toisinaan on jotain kysyttävää silti.

Minulle on langennut vähän kässäopen hommiin viittaavia juttuja. Yläastelainen saa kotona käsitöinään tehdä kesäpuseroa, joka oli aloitettu jo ennen koronatilannetta. Tytär oli sen bongannut Suuri Käsityö -lehdestä ja halusi tehdä sellaisen itselleen. Löysin silloin kotoa kankaan, joka soveltui hommaan. Mitään ei siihen varta vasten ole ostettu.

Tänä aamuna on jälleen kässätunti edessä. Puseron kädentiet ja kaula-aukko työn alla. Vinonauha kuuluisi niihin ohjeen mukaan, mutta koska sitä ei ole, sävelletään. Niinpä käytämme siihen trikoosta leikattua suikaletta. Tämä asia aiheutti hiukkasen minulle päänvaivaa aiemmin, kun ei sitä vinonauhaa ollut, eikä sopivaa kangastakaan. Puseron kangasta ei ollut kuin pieniä palasia jäljellä.

Toinen tyttö on kirjonut ahkerasti viime perjantaista asti. Hän oli jo koulussa tehnyt pyyhetelineen ja siihen pyyheliinapeitteen. Siihen on kirjomus tekeillä. Kun hän sitä teki, innostui eilen toinenkin huvikseen kokeilemaan kirjontaa. Hän ei ollut sitä koulussa tehnyt; oli vähän erilaisia töitä, kun ope oli hänellä eri. No, kun tytöt kirjoivat, innostuin minäkin kaivamaan esiin yhden tekeleeni, joka on ollut kesken jo jonkun vuoden...

Toisten innostus voi tartuttaa toisetkin:)

(Tätä kirjoittaessa, alkaa runsaan kahdenkymmnen minuutin päästä se kässätunti klo 8. Valmistelin sitä jo aiemmin aamulla etsimällä trikoita esiin, joista leikata suilaletta... Nyt menen vielä juomaan kahvia ennenkuin kahvinkeitin taas sammuu... Ehkä lisään tänne kuviakin, kunhan ehdin.)

---

Kässätunti alkaakin tänään kuulemma hieman myöhemmin, ja jonain muuna päivänä se oli aamulla ensimmäisenä. No, ehdinpähän nyt sitten hyvin laittaa tänne muutaman kuvan.

Nuoremman pyyheliinapeitteeseen tulee iso ananas.


 Yläkoululainen teki pienen kirjontakokeilun.



Minä järjestelin ensin kirjontalankalaatikkoni. Parempi jatkaa sitä keskeneräistä työtäkin kun langat ovat ojennuksessa...



Ja koululaiset painuivat juuri ovesta ulos. Klo on 8.20,  ja noin tunnin päästä kuulemma alkaa se yksi kässätunti.


4 kommenttia:

  1. Monenlaista asiaa on tullut koteihin tämän etäkoulunkäynnin aikana, mutta yhteistyöllä sujuu.
    Kauniita käsitöitä on aamun oppitunnilla saatu aikaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minusta on ollut hauskaa se, että tytöillä on ollut enemmän aikaa ja innostusta nyt käsitöihin, kun koulumatkat ei vie aikaa:)

      Poista
  2. Hienoja töitä:) T: Villasukkavihulainen

    VastaaPoista