torstai 9. huhtikuuta 2020

Kuinka sovittaisit syntisi?

Ehkä jonkun mielessä on kytenyt sellainenkin kysymys, että kuinka voisi sovittaa omat syntinsä? Mooseksen aikaan siihen tarvittiin tietynlainen sovitusuhri. Sen piti olla joku eläin, täysin virheetön. Mitään kelvotonta tai vähänkään viallista ei siihen kelpuutettu. Se uhri piti uusia usein. Ainahan sitä jotain aihetta siihen oli.

Mutta sitten tuli Jeesuksen aika. Se muutti kaiken. Tosiasia on, että Jeesus on Jumalan Poika. Hän tuli taivaasta tänne ihmiseksi, tiettyä tarkoitusta varten. Hän erosi meistä tavallisista ihmisistä siinä, että hänessä ei havaittu syntiä. Hän tuli tullakseen virheettömäksi sovitusuhriksi meidän hyväksemme. Suostuessaan ristille, hän siinä sovitti meidän kaikki syntimme. Tätä uhria ei tarvitse uusia. Se oli täydellinen. Ja se kattoi kaiken. Meidän mitkään tekomme eivät riittäisi milloinkaan sovitukseksemme synneistämme. Mutta me saamme omistaa omalle kohdallemme sen, jonka Jeesus teki.

Sentähden Jeesus ristillä sanoi: "Se  on täytetty", juuri ennen kuin antoi henkensä. Mikään muu ei voisi sovitusta tehdä täydelliseksi.




4 kommenttia:

  1. Hieno kuva. Lienee Kolilta, vai mitä? Hyvää ja rauhallista pääsiäisen aikaa sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, sieltä se on:) Hyvää pääsiäisen aikaa teille myös!

      Poista
  2. Valtavaa luonnon antamaa ja ihmisen laittamaa taidetta! Ihana!

    VastaaPoista