sunnuntai 12. huhtikuuta 2020

Voi ei! Sepä olikin reikäinen palapeli!

Meillä kannettiin pääsiäisen ajaksi ns. palapelipöytä sisälle. Meillä kun ei muutoinkaan ole mitenkään hienoa, eikä edes pääsiäskoristeluita juurikaan laitettu tänä vuonna, muuta kuin ne, jotka tytöt kaivoivat laatikosta esiin, niin ei sellainen ylimääräisen pöydän nökötys keskellä olkkarin lattiaakaan haittaa.

Meillähän on isot määrät palapelejä kertynyt vuosien varrella. Niitä vanhin tytär kävi varastosta hakemassa, ja saikin aika vaivan nähdä niitä sieltä saadakseen, sillä olivat jossain takaseinällä tavarapaljouden takana. Mulla oli mielessä eräs tietty palapeli, jossa muistin olevan narsissin kuviakin. Sehän olisi mitä sopivin pääsiäiseen. Tyttärellä oli toinen ehdotus, mutta hänelle kelpasi se minun ehdotuksenikin. Niinpä sitten otimme sen ensin (huvi)työn alle.

Palapelin mallikuva lipaston päällä


Mutta olipa kummaa, kun ei reunapaloja tuntunut kunnolla löytyvän... ja muutoinkin näytti kovin vaikealta löytää joihinkin kohtiin paloja. Lopulta kävi ilmi, että pelistähän puuttui aivan käsittämätön määrä paloja! Kun peli oli koottu, nuorimmainen laski, että niitä puuttui n. 250 palaa!


Oikean yläkulman hienot narsissitkaan ei erotu, kun nekin sekoittuu reikiin...


Sehän oli neljännes koko pelistä... En nyt muista, onko me koottu tätä peliä aiemmin. Yleensä merkkaamme pelin kanteen, onko palat tallella. Tai jos puuttuu, niin määrän ja paikatkin  toisinaan, mistä kohtaa ne puuttuu. Tässä ei ollut mitään viitettä etukäteen puuttteista. Sekin on mahdolista, että ne lojuu jossain varaston lattialla vaikkapa... Ehkä hullua vääntää tuollainen loppuun asti, mutta halusimme sitten jo nähdä senkin, että paljonko niitä paloja oikein puuttuukaan.

Mutta nyt on sitten jo toinen palapeli koottavana, se tyttären ehdotus. Siinä oli reunapalatkin kaikki tallella ja toivoa sopii, että kaikki muutkin palat on käytettävissä. Meillä saattaa toisinaan hääriä kolmekin siinä pöydän ääressä yht'aikaa. Ja kaikki talon neljä naisihmistä tähän touhuun on osallistunut. Isännälläkin oli jonain hetkenä laatikko näpeissään, kun etsi paloja meille:)

---

Palapelien paljoutta näkee tässä vuoden takaisessa jutusss:
https://vaaranlaella.blogspot.com/2019/03/palapeleja-ajankuluksi.html

(Silloin jo näköjään olin haaveillut kyseisen narsissipalapelin kokoamisesta...)


6 kommenttia:

  1. Pisteet teille ja papukaijamerkki. Iso homma saada laaja palapeli valmiiksi. Teitä ei lannistanut, jos yksi jäi palojen puuttumisen vuoksi vajaaksi, vaan uusi yritys.
    HYvää ajankäyttöä ja yhdessäoloa.

    VastaaPoista
  2. Ihanaa ajanvietettä. :) Hyvää pääsiäistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, samoin sinulle:) Tuossa touhussa kuluu aika kyllä kivasti:)

      Poista
  3. Tuossa onkin sitten hommaa kun monta palaa puuttuu! Palapelien teko on kyllä hurjan kivaa puuhaa ja varsinkin yhdessä;) Hyvää ja aurinkoista pääsiäistä♥️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, samoin sinulle:) Eilen illalla tytär ahkeroi valmiiksi sen toisenkin palapelin. Siinä oli joka pala tallella:)

      Poista