maanantai 13. huhtikuuta 2020

Mitä tunsit silloin?

Siinä aamuyön pimeydessä oli jotain epätavallista. Ilmassa väreili jotain, josta vielä nukkuvat ihmiset eivät tienneet mitään. Mutta se jokin tuli yhteen hautaan...

Kivisellä penkillä makasi käärinliinoihin kääritty hahmo, joka vielä kolme päivää sitten oli ollut elävä ihminen. Nyt hän makasi kuoleman pimeässä unessa. Mitä tunsit, Jeesus, kun siihen mustaan pimeyteen ja hiljaisuuteen tuli ääni, joka yht'äkkiä kuului sinun korviisi: "Nouse ylös!"? Samalla hetkellä ahdistavat käärinliinat eivät enää voineet pidättää sinua. Nousit ylös. Istahditko sinä siihen kiviselle penkille hetkeksi, kuten me toisinaan teemme unesta noustuamme? Katselitko vasta heränneenä, kuinka enkelit vierittivät kivioven auki? Mietitkö, että on ihanaa herätä, ja kaikki entinen oli kuin pahaa unta?

Kenties valo tulvi siihen pimeään, kiviseen tilaan, siitä huolimatta, että ulkona aurinko vasta oli aloittelemassa nousuaan. Sinä nousit ylös; katsoit ehkä käsiäsi ja jalkojasi, joissa oli yhä näkyvissä naulojen jäljet, mutta mitään kipua ei enää ollut missään. Nousit ylös, ja kävelit ulos. Olit voittaja! Olit voittanut kuoleman vallan! Lähdit  ensiksi kohtaamaan niitä ihmisiä, joiden kanssa olit täällä vaeltanut. Tiesit, että palaat kohta Isän luokse kotiin. Ja  siellä valmistaisit  ystävillesikin paikat valmiiksi.


Mekin saamme joskus kuulla korviimme ne vaikuttavat sanat: "Nouse ylös!".  Sinä Jeesus tiedät, mitä me silloin koemme.

2 kommenttia:

  1. Minulle tuli nyt mieleen näkyni tänä pääsiäs aamuna, kun asuin nuorena Joensuussa, olin jo uskossa, mutta aloin epäilemään koko Jeesuksen olemassa oloa, niin minut eräänä yönä herätettiin, ja nousin ylös sängystä ikkunan luo,ja olin menossa takaisin nukkumaan, niin silloin Jeesus Pyhän-Henkensä kautta ilmestyi minun eteeni orjantappura kruunu päässä, katsoimme toisiimme ihan läheltä silmiin, puhetta ei tarvittu koska se läsnäolo säteili ja vahvisti minun uskoni Jeesukseen, aamulla huomasin että kävelin kuin ilmassa.Olin saanut maistiaisia taivaasta, jossa Jeesus nyt on ja pian tulee takaisin noutamaan morsius joukkonsa yhteiselle hääaterialle.
    kerroin tästä näystä eräässä kokouksessa, ja siellä silloin tuli uskoon ainakin yksi ihminen.
    (olenkohan kertonut tämän ennenkin)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olipa ihana ja vaikuttava muisto Joensuun ajaltasi! Jeesus voi tosiaan antaa tuollaisia uskoa vahvistavia kokemuksia kenelle tahtoo, ja milloin tahtoo. Kiva kun kerroit tämän, en muista, että olisin aiemmin tätä lukenut:)

      Poista