torstai 23. huhtikuuta 2020

Toivottu tai inhottu kouluruoka!

Minä sain eilen etäkoulun "keittäjänä" toimittaa pöytään yhden toiveruoan: pinattikeittoa piti saada. Ja koulussa siihen kuulemma laitetaan munanpuolikas keiton pinnalle. Toive toteutettiin meillä lämmittämällä ihan vain pari kaupan pakastealtaasta otettua pinaattikeittopakettia. Nämä olivatkin vissiin eräs osa niitä  kouluruokailun lahjakorttiostoksia. Toinen lahjakortti odottaakin vielä vuoroaan.


Kuvassa näkyy muuten suosikkilusikkamallini keiton syömiseen. Aina kun meillä on keittoa, käytän noita. Nuohan ovat vanhoja. Meilläkin kotona aikanaan tuollaisia oli. Mutta meillä on sitten muilla ihan omat suosikkimallinsa keittolusikkatarjonnastamme.

Itselläni ei ole mitään erityistä mielipidettä pinaattikeitosta; en inhoa, mutta ei ole toiveruokakaan. Pinaattikeittoja on tietysti niin monenlaisia, kuin on tekijöitäkin. Eilinen pakastekeitto ei mitenkään erityisesti makuhermojani hivellyt, parhain osuus oli minusta tuo kananmuna. Mutta näyttipä tuo  kivalta ja syödyksi tuli. Se pinaattikeittoa toivonut saa iloita annoksesta sitä vielä tänäänkin, sillä yhden annoksen verran sitä jäi kattilan pohjalle, kun kaikki neljä olimme aterioineet.



---

Laitan tähän vielä jakeen, josta osanen tuli mieleeni aamulla:

"Mutta kun aika oli täytetty, lähetti Jumala Poikansa, vaimosta syntyneen, lain alaiseksi syntyneen, lunastamaan lain alaiset, että me pääsisimme lapsen asemaan." Galatalaiskirje 4:4-5

- lähetti siis ihmiseksi tulleen Jumalan.

Jumala vihaa, siis inhoaa syntiä, mutta rakastaa ihmistä, synnin vallassa olevaa. Sitä varten Hän lähetti Jeesuksen; Poikansa, ja samalla itsensä, että Hän poisti synnin kirouksen jokaisen yltä, joka haluaa sen lahjan omalle kohdalleen omistaa.

Jeesus sanoi toisinaan jollekulle: Seuraa minua. Jonkun kotiin hän tuli yllättäen vierailulle, vaikka ympärillä olevat ihmiset paheksuivat vierailua. Niin oli esim. tullimies Sakkeuksen tapauksessa. "Kunnollisten" ihmisten mielestä Jeesuksen ei olisi pitänyt mennä "sellaisen" luo. Mutta Jeesus yllätti Sakkeuksen itsensäkin toimimalla niin. Hän voi tänäänkin ilmestyä kenen hyvänsä elämään.

Sakkeuksesta: "Ja katso, siellä oli mies, nimeltä Sakkeus; ja hän oli publikaanien päämies ja oli rikas. Ja hän koetti saada nähdä Jeesusta, kuka hän oli, mutta ei voinut kansalta, kun oli varreltansa vähäinen. Niin hän juoksi edelle ja nousi metsäviikunapuuhun nähdäkseen hänet, sillä Jeesus oli kulkeva siitä ohitse. 

Ja tultuaan sille paikalle Jeesus katsahti ylös ja sanoi hänelle: "Sakkeus, tule nopeasti alas, sillä tänään minun pitää oleman sinun huoneessasi". Ja hän tuli nopeasti alas ja otti hänet iloiten  vastaan. Ja sen nähdessään kaikki nurisivat sanoen: "Syntisen miehen luokse hän meni majailemaan."  Luuk. 19:2-7 

Ihmiset inhosivat Sakkeusta -  mutta Jeesus ei!

(Tulipa vähän muutakin lisää keittoasiaan, kuin vain se jae, mutta olipa ainakin sikäli aiheeseen sopivaa, kun jotkut inhosi, joku ei:)


Hyvää alkanutta päivää sinulle!



8 kommenttia:

  1. Meillä oli koulussa aikoinaan ainakin pinaattivelliä, se oli minusta hyvää kyllä. Ja muutenkin siihen aikaan oli minusta yleensä hyvää ruokaa koulussa. Tosin olen nykyisinkin muuten melko "kaikkiruokainen",paitsi nyt pitää yrittää pitää vatsa kunnossa, joten ei mielellään esim. hernekeittoa tai pastaa esimerkiksi. Mies tykkää pastaruuista, hälle sitä keitän välillä ja itselleni silloin riisiä, kastike voi olla yhteinen, tosin senkin yleensä teen gluteenittomista jauhoista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minullekin tuo eilinen pinaattikeitto toi lähinnä mieleen vellin, ihan maultaankin. Minä tykkään hernekeitosta, ja toisinaan sitä teenkin. Nyt kun olen vihdoin oppinut sitä kunnolla tekemäänkin:) Sitä ennen syötiin kaupan hernekeittoja, ja ostan toisinaan vieläkin. Mutta hernekeitto ylipäätään ei ole meillä kaikkien suosikkiruokaa, eikä kaikille sovi myöskään.

      Poista
  2. Jotenkin vaan oon unohtanut, että oliko meillä koskaan koulussa pinaattikeittoa. Hyvin harvoin tuli itekin tehtyä ja en muista ostaneeni sitä koskaan valmiina(muisti taitaa mennä). Olen kyllä pinaattia kasvattanut itekki, ja olis varmaan terveellistä syödä. Pitää ihan panna mieleen ja ostaa pakastepinaattia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama mulla, etten oikein saa päähäni, oliko sitä koulussa vai ei; luullakseni meillä oli. Mun ei olisi tullut tuota ostettua, ilman tytön toivetta. Ei ollut mieleenkään tullut pinaattikeitto, mutta tyttö muisti, että joskus aiemminkin sitä oli ostettu samanlaisena pakasteversiona.

      Poista
  3. Itse tykkään myös pinattikeitosta.

    Niin kyselin tyttäreltä että miten heillä on mahdollisuus saada kouluruoka, niin ei täällä saa sellaisia lahjakortteja, mutta ruokaa saa jos menee itse hakemaan,
    no eihän se nyt oikein onnistu, jos bussilla pitää vielä kulkea, ja kun kerta ei saisi pahemmin liikkua tuolla kaupunki alueellakaan.
    Muuten tuosta Sakkeuksesta tuli mieleen yks juttu, mies kun vielä oli kauppahallissa töissä, ja istui usein ylhäällä tietsikan äärellä, sieltä näki alas niihin kauppoihin, niin joku aina huusi Sakkeus tule alas!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hauska tuo kauppahallin Sakkeus:) Eipä ole kouluruoka-asiassa ajateltu niitä, jotka asuvat etäällä hakupaikoista:( Minusta tuo täkäläinen systeemi on kylla hyvä, ihan senkin takia, että saa sitten sitä, mistä tietää, että mieluummin syödään myös.

      Poista
  4. Minä tykkään pinaattikeitosta,minä lisään keitetyn kanamunan pinaattikeittoon,
    se on hyvää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on vieläpä hauskan näköistäkin, kun se kananmuna on siinä:)

      Poista