sunnuntai 19. huhtikuuta 2020

Kynttilä tarvitsi "jalkaproteesin"

Olin jo ennen pääsiäistä lopetellut joka-aamuisen kynttilöiden polttelun keittiön pöydällä. Tänä aamuna kuitenkin kaipasin taas sitä. Halusin tietynlaista kynttiäää tiettyyn jalkaan. Sain äidiltä nuorena kaksi keskikokoista Festivoa. Niissä oli silloin 80-luvulla tulppaaninmuotoiset kynttilät. Sellaiset nytkin olisin noihin halunnut, mutta kun niitä ei nyt ollut, täytyy tyytyä muihin.


Minulla oli vihreitä, tasapohjaisia, munanmuotoisia kynttilöitä, jotka eivät jalattomina sovi kynttilänjalkoihin. Niinpä siis kaiversin ensin yhteen kynttilään jalan, mutta en ollut tyytyväinen siihen. Kynttilän muoto muuttui hieman sen lyhetessä. Niinpä tein toisen version. Kaiversin kynttilän pohjaan kolon, johon liitin kynttilänjämäpussista löytämäni pitkän kynttilän jalkaosan. Nyt sopi:)


Tuossa yllä on se kelpuuttamani  versio. Alla se ensimmäinen versio, joka käypäinen sekin, mutta kun halusin kynttilän muodon pysyvän muuttumattomana, piti jalka värkätä toisella tapaa.






 --
Sittenpä vielä rajakyliin...Tänä aamuna minulla oli lukuvuorossa sellainen tekstipätkä, jossa oli jotain sellaista, mikä sopii tähänkin aikaan. Kyseessä oli kymmenen miestä, joiden piti pysyä etäällä toisista. Jeesus kulki rajakylissä...

"Ja kun hän oli matkalla Jerusalemiin, kulki hän Samarian ja Galilean välistä rajaa. Ja hänen mennessään erääseen kylään kohtasi hän kymmenen pitalista miestä, jotka jäivät seisomaan kauemmaksi; ja korottivat äänensä ja sanoivat: "Jeesus, mestari, armahda meitä!" Ja heidät nähdessään hän sanoi heille: "Menkää ja näyttäkää itsenne papeille". Ja tapahtui heidän mennessään, että he puhdistuivat. Mutta yksi heistä, kun näki olevansa parannettu, palasi takaisin ja ylisti Jumalaa suurella äänellä ja lankesi kasvoilleen hänen jalkojensa juureen ja kiitti häntä; ja se mies oli samarialainen. Niin Jeesus vastasi ja sanoi: "Eivätkö kaikki kymmenen puhdistuneet? Missä ne yhdeksän ovat? Eikö ollut muita, jotka olisivat palanneet Jumalaa ylistämään, kuin tämä muukalainen?" Ja hän sanoi hänelle: "Nouse ja mene; sinun uskosi on sinut pelastanut"." Luukas 17:1-19

Parannetuksi tulivat kaikki kymmenen, mutta kiittämään palasi ainoastaan hän, joka oli toisten seurassa se muukalainen...


Siunattua sunnuntaita sinulle!




8 kommenttia:

  1. Minulla on noita festivo kynttilän jalkoja myös 3 kpl. eri kokoisia, ja niissä on Sarpanevan nimikirjaimet TS., ja mitä vielä, olen saanut ne ilmaisiksi eräästä kuolinpesästä, ne on aika arvokkaita , onhan nuo kotimaista työtä.
    Paljon on kiitoksen aihetta omassa elämässä, vaikka huolestuttaakin moni asia,
    meidän pitäisi kiittää joka tilassa, mutta itse emme omassa voimassa pysty, kaikki meille annetaan kiitos mielikin, kun sitä pyydämme.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkään en ole ainoatakaan minulla olevista Festivoista ostanut, vaan kaikki on saatuja:) Nuorena sain tosiaan äidiltä ensimmäiset, ne keskikokoiset. Sitten sukulaisten jälkeen saatuja on loput, joita on pieniä ja niitä pitkiä. Yksi iso meni vuosia sitten rikki erikoisella tavalla, se halkesi pituussuunnassa saumoistaan.
      Yksi kiitosaihe tänään on auringonpaiste:) Lämmittää nytkin selkääni, jo liiaksikin, kun se takaani ikkunasta paistaa tätä kirjoittaessani.

      Poista
  2. Kauniita kynttilöitä ja jalkoja, sopivia kevääseen ja pääsiäiseen (minulla on vielä pääsiäinen kotona :) Täälläkin näyttäisi tuuli nyt tyyntyneen, puilipilvistä muuten. Siunausta ja iloa päivääsi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sesse:) Nuo vihreät kynttilät ostin ehkä viime- tai toissavuonna pääsiäisen aikaan Lidlistä. Meilä oli tänä vuonna pääsiästä kovin vähän, kun itse en saanut aikaiseksi laittaa yhtään mitään. Tyttöjen laittamia koristuksia on vähän esillä. Täällä paistoi äsken hetkisen aikaa aurinko.

      Poista
  3. Olitpas sinä viitseliäs, mutta kyllä kannatti.
    Minullakin on Äidiltäni nuorena saamia Festivo jalkoja. Äiti keräsi minulle niitä ja sitten sain miehen tädiltä niitä perinnöksi, joten olen nyt antanut tyttärelle niistä suurinmman osan...:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo kynttilätouhu tuntui tänä aamuna ihan kivalta puuhalta:) Meilläkin ne muut Festivot, kuin minun äidiltä saamat, on miehen suvun suvulta, apeltä ja siskoltaan. Meillä tytär innostui joskus itse ostamaan jonkun Festivon lahjaksi ystävälle. Äidiltä tyttärelle kiinnostus näihin:)

      Poista
  4. Olipas kiva ja oivallinen ratkaisu, miten sait kynttilän sopimaan kynttilänjalkaan.
    Siunattua alkavaa viikkoa Sinulle!

    VastaaPoista