perjantai 4. maaliskuuta 2022

Huuto tavoitti kohteensa...

Kansaa oli tavallista enemmän liikkeellä. Sokea mies kuunteli hälinää. Yhtäkkiä hänen huomionsa terästäytyi, ja jopa hänen ryhtinsä tuntui kohenevan, sillä hän oli ollut kuulevinaan sanan: Jeesus... Mies kuunteli tarkasti ja yritti sulkea mielessään kaikki muut,  häiritsevät äänet pois, ja kuunnella, oliko hän todella kuullut oikein. Mutta se kaikki oli vaikeaa. Vihdoin hän kysyi ohikulkijoilta, mitä oikein oli meneillään? Kuka oli liikkeellä? Jeesus se kuulemma oli. Nyt mies ei enää hillinnyt itseään. Hän ryhtyi huutamaan Jeesusta kovalla äänellä. Ympärillä olevia moinen häiritsi ja he käskivät hänen lakata huutamasta. Mutta mies vain kovensi ääntään ja huusi entistä kovempaa: JEESUS! JEESUS! Hän ei lopettanut, vaikka hänen käskettiin sulkea suunsa. Mutta mitä tapahtui vähän matkan päässä? Siellä Jeesus käski tuoda miehen luokseen. Nyt hiljenivät ympärillä olijat ja väkijoukkoon aukesi kulkureitti niille, jotka tulivat noutamaan sitä sokeaa. Hänen luokseen tullessaan he sanoivat: Tule! Jeesus kutsuu  sinua...

Ja loppu onkin historiaa, jonka voi lukea Raamatusta vaikka Markuksen evankeliumin luvusta 10:46-52. Tai lääkäri  Luukkaan kirjoittamasta selvityksestä, jota evankeliumiksi kutsumme: luku 18 ja jakeet 35-43. Tulin aamulla lukeneeksi tuon tapauksen juuri Luukkaan kertomana ja kirjoitin siitä toiseen blogiini ja toisenlaisia ajatuksia:

https://toisestatodellisuudesta.blogspot.com/2022/03/kun-ei-ymmarrys-eika-nakokyky-riita.html

Olisin halunnut tuosta sokeasta,  ja liikkeellä olevan väen paljoudesta, ja Jeesuksen lähellä olemisesta,  jonkin kuvan piirtää, mutta sanallinen "kuva"  oli helpompi tehdä. 




2 kommenttia:

  1. Tämä oli kiva lukea, hyvin kirjoitettu sanallinen kuva:) T: Villasukkavihulainen

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on jännä, miten joskus jostain tutusta saa jotain uudelta tuntuvaa näkökulmaa ja innostuu ehk enempikin sitä ajattelemaan.

      Poista