sunnuntai 27. maaliskuuta 2022

Mitä oli meneillään

 

Luuk. 18:31-33 KR-92


Mutta opetuslapset oli ns. "ihan pihalla" siitä, mitä oli meneillään, mitä ihan kirjaimellisesti tuloillaan, sillä seuraava jae sanoi: 

"Opetuslapset eivät ymmärtäneet Jeesuksen sanoista mitään. Asia pysyi heiltä salassa, eivätkä he käsittäneet, mitä Jeesus tarkoitti." (Jae 34)

Jeesus kyllä tiesikin sen, etteivät he tajunneet. Jeesus tiesi, että he olivat odottaneet hänestä vain tavallista vallankäyttäjää joka vastustaisi roomalaisten valtaa.

"...Mutta kolmantena päivänä hän nousee kuolleista." 

Sitäkään osaa he eivät todella uskoneet, vaikka näkivät edeltävät sanotut toteutuneiksi.


Luuk. 24 lukua. KR-92


Ja mitä on meneillään... Jeesus sanoi vielä tulevansa takaisinkin maan päälle. Ja sen  hän tekee, huolimatta siitä, uskomneko me sitä tai emme. Sen kanssa lienee vähän samoin kuin sen äsken alkaneen sodan kanssa. Ihmiset elää tavan arkeaan, merkkejä tulevasta  on näkyvissä, mutta sitä on vaikea uskoa, että nyt sellaista tapahtuisi. Olimme "ihan pihalla" siitä mitä oli tulossa. Raamattu kehottaa meitä kuitenkin odottamaan Jeesuksen tuloa ja olemaan valmis, vaikka tarkkaa aikaa ei olekaan kerrottu.  

"Hän, joka teitä kutsuu, on uskollinen ja pitää lupauksensa." 1. Tess. 5:24 KR-92

---

Olin kirjoittanut viikko sitten vihkooni tällaisen, kun ajatukset pyöri sodassa: 

"Mitä sää teet? Tuollaisen kysymyksen voi kuulla vaikka lapsen suusta, kun hän tulee isänsä tai äitinsä viereen ihmettelemään, mitä hän tekee. Mekin sanomme niin. Ihmettelemme, mitä Isä tekee? Mitä Hän aikoo, mitä tuleman pitää. Mutta kuten lapsille - meillekin saatetaan sanoa vain ikämne ja kypsyytemme määrittelemä vastaus. Pienemmälle lapselle vähemmän ehkä, ja sanoilla, jotka hän ymmärtää. Liikaa ei kerrota. Joskus ei kerrota mitään." 




Kuva on eilisillalta kun ajelimme Joensuusta kotiinpäin. 

Siunausta sunnuntaihisi - tai ihan mihin päivään tahansa, jolloin tätä kenties luet! ☀️ 





2 kommenttia: